Ποιοι Είμαστε

Ποιοι Είμαστε

Με γνώμονα την ποιότητα και τα οφέλη της  κρητικής διατροφής, δημιουργήσαμε με μεράκι μια νέα εταιρεία, όπου όπως μαρτυράει και το όνομα της, παξιμαδούΠΟΛΗ, είναι μια Πολιτεία Υπεραγορά  Παξιμαδιών, όπου εκτός από τα παραδοσιακά γνήσια κρητικά παξιμάδια, ψημένα στον ξυλόφουρνό μας, έχουμε προσθέσει στον κατάλογό μας και μια σειρά με καινοτόμα επιλεγμένα προϊόντα από ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών.

Μια μεγάλη ποικιλία αρτοποιημάτων, παρασκευασμένα με αγνές πρώτες ύλες  και  σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία  όπου ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.  Με ένα και μοναδικό στόχο, να μπορεί ο καταναλωτής να βρίσκει  επιλεγμένες  γεύσεις από κάθε γωνιά του νησιού σε ανταγωνιστικές τιμές.

Μια γευστική συντροφιά για όλες τις ώρες της ημέρας. Γλυκά κουλουράκια για να συνοδεύσετε τον καφέ, το τσάι, τον χυμό. Αλμυρές γεύσεις που ταιριάζουν απόλυτα με το κρασί, την τσικουδιά, τη μπύρα ή το ούζο. Παξιμάδια κρίθινα ή σικάλεως  ψημένα στον ξυλόφουρνο, όπου με τη συνοδεία γαλακτοκομικών προϊόντων και λαχανικών, μεταμορφώνονται σε ένα πλήρες υγιεινό γεύμα, καλύπτοντας με τον πλέον γευστικό τρόπο τις ημερήσιες διατροφικές ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού.

Εντάξαμε μια νέα σειρά για επαγγελματίες, όπου ορισμένες γεύσεις  συσκευάζονται σε οικονομικά  μεγέθη , ώστε να επιτυγχάνεται  η βέλτιστη τιμή.

Έχοντας πετύχει υψηλή ποιότητα, σε οικονομικές τιμές , σας  υποδεχόμαστε στη διαδικτυακή μας σελίδα για τις on line παραγγελίες σας  ή στο χώρο μας για να δοκιμάσετε απ’ ευθείας τα εκλεκτά προϊόντα μας .

Σας ευχαριστούμε για την προτίμηση σας.

Άρωμα Κρήτης, αλλοτινών εποχών. Καλή σας μέρα !!! Ο ξυλόφουρνος στο παρελθόν ήταν από τα σημαντικότερα στοιχεία ενός σπιτιού. Εκεί έψηναν το ψωμί και τα παξιμάδια, εκεί ξέραιναν τα φρούτα και τους καρπούς. Στην Κρήτη χρησιμοποιούνται έντονα μέχρι και σήμερα. Κυρίως θερμαίνονται με το ξύλο της ελιάς, μιας και υπάρχει άφθονο εξαιτίας των ετήσιων κλαδεμάτων των ελαιόδεντρων.Η παραδοσιακή διαδικασία κατάσειρά ψησίματος είναι η εξής: (ότι απαιτεί μεγαλύτερη θερμοκρασία ψήνεται πρώτο).

1. πρώτα έψηναν το ψωμί, 2. ακολουθούσε το φαγητό 3. κι αμέσως μετά έβαζαν τα παξιμάδια 4. Τα φρούτα και οι καρποί που προορίζονταν για αποξήρανση έμπαιναν τελευταία. Στις μέρες μας, οι σύγχρονοι – παραδοσιακοί ξυλόφουρνοι χρησιμοποιούνται κυρίως για το ψήσιμο φαγητού. Οι μεγάλοι ξυλόφουρνοι είναι πιο αποδοτικοί από πλευράς κατανάλωσης ξύλου. Σε αρκετά παλιά σπίτια διασώζονται μεγάλοι ξυλόφουρνοι. Η χρήση τους ήταν κυρίως για ψήσιμο μεγάλων ποσοτήτων ψωμιού, για παξιμάδια ή για το άφθονο φαγητό που απαιτούσαν οι εορταστικές περιστάσεις.

Οι κρητικοί ξυλόφουρνοι χαρακτηρίζονται ως οι μεγαλύτεροι σε μέγεθος σε σχέση με τους υπόλοιπους της Ελληνικής επικράτειας. Ένας μεγάλος κρητικός ξυλόφουρνος με την πόρτα του να βρίσκεται στο χώρο της κουζίνας, πάνω από ένα διπλό πυρομάχι, χρησίμευε τόσο για θέρμανση όσο και για μαγείρεμα ή ψήσιμο. Μικρότεροι ξυλόφουρνοι εξυπηρετούσαν τις καθημερινές ανάγκες.

Κατά το παρελθόν, όταν δεν υπήρχαν ιδιωτικοί ξυλόφουρνοι, οι νοικοκυρές έψηναν το ψωμί τους σε μεγάλους κοινοτικούς ξυλόφουρνους, τους οποίους χαρακτήριζε ο κοινοτικός τους ρόλος ως σημείο συνάντησης των νοικοκυρών. Σήμερα αν και οι κοινοτικοί αυτοί ξυλόφουρνοι τείνουν να εκλείψουν, κάποιοι επαγγελματίες στην ενδοχώρα της Κρήτης διατηρούν την σχέση τους με την παράδοση και προσφέρουν γνήσια, αγνά, παραδοσιακά προϊόντα ξυλόφουρνου.